Kenali mereka

Monday, April 30, 2012

Video Menarik 31 - Mendidik Atau...

Video Menarik 31 - Mendidik Atau...

video
Setiap dari kita ada cara masing-masing untuk mendidik zuriat.

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer
Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!
Video Menarik 21 - Juara Dunia Onani
Video Menarik 22 - Budak Lelaki 9 Tahun Cuba Perkosa Pelacur 20 tahun Selepas Menonton Video Lucah?
Video Menarik 23 - Manusia Berekor? Bergerak Dan Tidak!
Video Menarik 24 - Muslims Destroy entire Cemetery of Christian and Jewish Graves
Video Menarik 25 - Berkhatan Pakai Ais & Pisau Belit? Adusss..Yang Benar Pak!
Video Menarik 29 - Kejut Boboi
Video Menarik 30 - Dirogol Sampai Nafas Terakhir

The University of life Preview (Part 1)

The University of life Preview (Part 1)


Tetibe aku jadi sedih bila tengok video ni buat kali kedua.

Baru sat tadi aku terima video ini dari adek aku Omar melalui email yang kini berada di Australia. Dia minta aku publishkan kat blog ini.

Abah, sahabat dan juga Guru aku iaitu S.H.Alatas banyak mengajar tentang rahsia hidup. Memang banyak...

Dari aku kecik sampailah aku sehensem begini, abah tidak pernah mengangkat suara pada aku apatah lagi memukul. Dia hanya marah menggunakan mata dan suka memberi nasihat menggunakan falsafah.

Walaupun aku duduk di Janda Baik, kami jarang berjumpa. Boleh kata sebulan 2 kali sajer.

Pendekkan cerita, bapak aku ni memang 'terbaek diladang' cuma sejak menjak ni dia kuat membebel dan kalau bercakap susah nak berhenti. Hu hu...abah tak marah kan?

Sunday, April 29, 2012

Video Menarik 30 - Dirogol Sampai Nafas Terakhir

Video Menarik 30 - Dirogol Sampai Nafas Terakhir

video
Apakah akan anda lakukan sekiranya perkara ini berlaku pada keluarga anda? Kenapa insiden sebegini boleh berlaku?

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer
Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!
Video Menarik 21 - Juara Dunia Onani
Video Menarik 22 - Budak Lelaki 9 Tahun Cuba Perkosa Pelacur 20 tahun Selepas Menonton Video Lucah?
Video Menarik 23 - Manusia Berekor? Bergerak Dan Tidak!
Video Menarik 24 - Muslims Destroy entire Cemetery of Christian and Jewish Graves
Video Menarik 25 - Berkhatan Pakai Ais & Pisau Belit? Adusss..Yang Benar Pak!
Video Menarik 29 - Kejut Boboi

Video Menarik 29 - Kejut Boboi

Video Menarik 29 - Kejut Boboi

video

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer
Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!
Video Menarik 21 - Juara Dunia Onani
Video Menarik 22 - Budak Lelaki 9 Tahun Cuba Perkosa Pelacur 20 tahun Selepas Menonton Video Lucah?
Video Menarik 23 - Manusia Berekor? Bergerak Dan Tidak!
Video Menarik 24 - Muslims Destroy entire Cemetery of Christian and Jewish Graves
Video Menarik 25 - Berkhatan Pakai Ais & Pisau Belit? Adusss..Yang Benar Pak!

Bersih, Berdarah, Bengong & Baruwa

Bersih, Berdarah, Bengong & Baruwa

Bersih (klik imej lebih besar)

video

video

Berdarah

Bengong?
Datuk Seri Panglima Hishammuddin bin Tun Hussein
Menteri Dalam Negeri


Hishammuddin: 'Saya sedih dengan apa yang berlaku' - SinarHarian (klik).

Sedih? Podah!

video
Bawa budak tu kebalai sudahlah...janganlah dok bantai dia macam hanjeng. Selagi budak tu tak ampunkan dosa korang camner? Susah korang nak tarik nafas yang terakhir nanti.

video
Jangan tuduh polis kita saja yang zalim, kat maner-maner pun sama. Ada yang baik dan ada yang tidak

Baruwa
Dato' Ambiga Sreenevasan
Korang ni pun..carilah pemimpin yang dahinya luas sikit...

Saturday, April 28, 2012

Video Menarik 28 - Perempuan Bogel - Penangan Ecstasy

Video Menarik 28 - Perempuan Bogel - Penangan Ecstasy

video
Adakah anda akan bantu sekiranya terjadi pada anda?

Jangan jadikan alasan pil ini boleh menguruskan badan. Jumpalah doktor bertauliah untuk mendapatkan nasihat dan ubat untuk buang lemak.

Bangsaku rosak kerana ecstasy!

Curang
Curang 2
Curang 3
Curang 4
Curang 5
Curang 6
Curang 7
Curang 8
Babi Berwajah Manusia?
Bilakah Kali Terakhir Anda Kena pukul Dengan Ibu? Sakit Tak? Nak Buat Lagi Tak?
Berhati-hatilah Kaum Lelaki Kalau Ada Niat Nak Cureng...
Apakah Akan Kita Lakukan Sekiranya Ianya Berlaku Pada Diri Kita?
Video Menarik 1 - Kenapa 4 Das Tembakan Baru Singa Mati?
Video Menarik 2 - Tiga Pelacur Thailand Belasah Satu Lelaki Mat Salleh Sampai Menangis?
Video Menarik 3 - Kenapa Lelaki Melayu Suka Melanggan Pelacur Russia?
Video Menarik 4 - Pelacur Arab?
Video Menarik 5 - Antara Cemburu Lelaki Dengan Cemburu Pengkid. Mana Lebih Membawa Kepada Maut?
Video Menarik 6 - Penyanyi lelaki Buka Seluar Semasa Persembahan!
Video Menarik 7 - Lain Kali Pakailah Spender!
Video Menarik 8
Video Menarik 9
Video Menarik 10
Video Menarik 11
Video Menarik 12
Video Menarik 13 - Zakar Palsu
Video Menarik 14 - Empat Bapak Ayam Pukul Dua Pelacur?
Video Menarik 15 - Pemuda Russia Pegang 1000 Payudara Wanita
Video Menarik 16 - Hobi Cium Kentut Pompuan
Video menarik 17 - Kanak-Kanak Lelaki Vs Kanak-Kanak Perempuan
Video menarik 18 - Manusia vs Puting Beliung
Video menarik 19 - Ajal Depan Komputer
Video Menarik 20 - 'Lembah Keramat' Bukan Tempat Untuk Ditumbuk...!
Video Menarik 21 - Juara Dunia Onani
Video Menarik 22 - Budak Lelaki 9 Tahun Cuba Perkosa Pelacur 20 tahun Selepas Menonton Video Lucah?
Video Menarik 23 - Manusia Berekor? Bergerak Dan Tidak!
Video Menarik 24 - Muslims Destroy entire Cemetery of Christian and Jewish Graves
Video Menarik 25 - Berkhatan Pakai Ais & Pisau Belit? Adusss..Yang Benar Pak!
Video Menarik 26 - Camner ni?
Video Menarik 27 - Lidah Tidak Bertulang

Zainal Abidin Awang Kechik (Part 2)

Zainal Abidin Awang Kechik (Part 2)

Kosmo - 26-4-2012

Mr Goreng
Aku dah periksa kat www.istiadat.gov.my. Nama kau takder dalam senarai. Suka hati mak tiri abah ko jer pakai title Dato!

Setiausaha Majlis Keselamatan Negara Jabatan Perdana Menteri. Dulu mamat ni Ketua Setiausaha Sulit Pak Lah. Dengar cerita nak kena tukar tak lama lagi. Kan bagus kalau berhenti terus. Kalau Mr Goreng call lu mesti angkat kan sebab mesti masyuk punyer...

Tak percaya? cuba-cubalah risik kat celcomke..maxiske...muahaha..

Banyak cash dalam rumah? Minta sikit bleh...

Zainal Abidin Awang Kechik (Part 1)

Bersih Atau Kotor?

Bersih Atau Kotor?


Adakah kereta, bilik tido, dapur, laman, bilik air atau kuku anda kotor? Berapa lama tak dibersihkan? Apakata hari ini semua anggota dalam rumah hari ini menguruskannya....

Baik dan jahat
Pandai dan dungu
Menang dan kalah
Marah dan suka
Untung dan rugi
Jujur dan penipu
Mekar dan layu
Basah dan kering
Lapar dan kenyang
Sihat dan sakit
Hidup dan mati

Tapi sekiranya korang duduk sorang-sorang adalah sebaiknya hari sabtu dan ahad ini dari pagi sampai malam bersihkan segala yang kotor, rasanya boleh kurus sikit kot dan yang kotor akan menjadi bersih. Jom, bersihkan jamban dalam bilik air tu.

Bersih - Polis, Mereka & Anda
Bersih - Rakyat Dan Polis Kena Kencing?
Bersih, Berdarah, Bengong & Baruwa

Friday, April 27, 2012

Zikir & Ghaib?

Zikir & Ghaib?
Masih ingat lagi artikel saya bagaimana seorang lelaki dari Malaysia yang boleh mengghaibkan diri ketika menjalani hukuman dalam penjara diSingapura ? (klik)

Mungkin kita pernah dengar pelbagai kisah pelik antaranya banduan yang boleh meloloskan diri hanya dengan melukis kapal didinding sel waktu malam dan hilang sebelum subuh dalam sel. Adakah ianya benar dan siapakah orangnya.

Mungkin saya akan perkenalkan pada anda di artikel akan datang siapakah beliau yang sebenarnya (klik)

Untuk artikel kali ini saya sampaikan antara zikir yang diamalkannya.

Ya batin nu - 13 ribu kali

Sebutan yabatin dibibir dan nu dalam hati.

Adakah anda masih ingat lagi satu ketika dahulu semasa kita belajar seni pertahankan diri, guru silat akan menganjurkan membaca zikir ini apabila dalam keadaan terdesak seperti pukulan menggunakan mata.

Ada juga yang menggunakan zikir ini apabila mencari barang yang hilang dan sebagai kunci membuka hijab melihat dimensi ketiga.

Walaubagaimanapun sekiranya DIA tidak mengizinkan, korang baca zikir ini sebanyak 1 trilion kali pun ianya tidak memberikan sebarang hasil!

Best ke jadi Hollow Man?

Thursday, April 26, 2012

Si Paranormal Yang Aku Benci

Si Paranormal Yang Aku Benci


Salam,

Uncle apa khabar? saya ni salah seorang yang mengikuti perkembangan blog uncle. meminati gaya penulisan juga tajuk-tajuk yang disiarkan. kira-kira sudah satu tahun,

Sebenarnya, sebelum ini saya boleh dikatakan anti kepada uncle untuk bertahun-tahun lamanya, rasa sangat menyampah setiap kali melihat rancangan uncle ke udara (kalau tak silap di ntv7) pd zaman dulu-dulu, malah sehingga ke saat ini saya tidak pernah meminati uncle sebagai yang terlibat dalam alam paranormal. Tp dimaklumkan adik beradik saya seramai baki 5 orang tu mmg gilakan projek-projek uncle siap skali dengan beli cd, buku, kumpul artikel dan sebagai nyer.


Kalau berkumpul di kampung bercuti, semua nak layan CD yang ada cerita paranormal uncle, poyo kan? saya selalu ckp tolong la jgn membodohkan diri sendiri di tipu uncle and friends n tolong lah jgn libatkan generasi seterusnya (anak saya dan anak buah yang lain) merosakkan pemikiran mereka.


Tp dalam saya geram dan benci dengan uncle, itu yg menyebabkan saya mengikuti blog uncle boleh dikatakan setiap 2/3 hari saya akan buka dan baca. Di dalam blog ini saya dapat lihat sisi uncle yg lain sebagai insan biasa yg lain, yg punya rasa, perasaan dan melakukan aktiviti-aktiviti manusia normal


Antara yang saya minat adalah seksyen resepi kegemaran uncle, kelakar kan saya belajar masak menggunakan panduan dari blog si paranormal berbanding blog masakan terkenal yang lain. Saya akui semua makanan kegemaran uncle sama seperti kegemaran saya, cara masakan yang simple, guna bahan sediada dan tidak over seperti resepi lain menyebabkan saya jatuh cinta. bayangkan resepi bayam masak air dengan sardin pun ada...


Cerita-cerita politik yang lain tu saya mmg layan, sya terkejut dengan penggunaan bahasa serta tuduhan-tuduhan sert akritik yang ekstrimis dari uncle untuk mereka semua, tp heran kan? uncle tak pnh kena warning ke atau ugut ke apa ke? tapi saya dapat rasakan uncle ni seorang yang bold dan berani. kalau tak takkan kawan dengan hantu kan


Ok la uncle tujuan saya menulis emel ni sebenarnya saja2 je. apa yg sya cuma nak sampaikan, walaupun sya mmg seorang yang tak percaya tentang paranormal dan memang sesungguhnya menentang orang terdekat saya dari terpengaruh dengan cerita2 hantu uncle (yg saya anggap karut), saya sebenarnya adalah peminat uncle dari sisi yang lain.

So, keep up the good work dan selamat maju jaya

Wasalam

Thank you/ Terima kasih

dipadam

Jawapan,
Terima kasih banyak-banyak kerana sudi meghantar email.

Mengkritik bukan bererti menentang
Menyetujui pula tak semestinya menyokong
Menegur tak bermakna membenci.
Berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik.

Jemputlah singgah kerumah bersama keluarga kalau ada kelapangan. Bawalah tuala lebih sikit kalau nak berkelah sebab selalunya mereka terlupa nak pulangkan balik tuala saya.

Sekadar berkongsi, saya hanya menjayakan dalam program seekers di NTV7 hanya untuk musim pertama dan kedua. Yang lain tu saya tidak terbabit langsung.

Elo Perempuan, Boleh Diam Tak Buat Seketika?

Elo Perempuan, Boleh Diam Tak Buat Seketika?

Weiii...tolonglah jangan menyemak tika ni daripada buat sebarang 'statement'. Rakyat dah mula sikit-sikit sayang balik kat kerajaan ko plak 'potong stim'. Abang Najib, minta tolong sebagai suami/pemimpin suruh dia sebagai isteri/orang rumah duduk dan jaga anak sudahlah. Tak payahlah menyibuk urusan negara! Siti Hasmah lain.

Lu sorang-sorang terpekik terlolong kesana kemari amik hati rakyat balik (yang lain-lain tu macam harem) dan impian lu hampir tercapai sasaran 35% tetiba bini lu potong stim!

Please my Mr Prime Minister, dapatkan semula yang sudah terlepas. Macam cipetlah binilu! Si Hasyim yang jadi penasihat 'medium paranormal' bini lu tu sebenarnya power dia cuma 0.0001% sahaja. Poyo jer lebih lepas keluar majalah BICARA. Suruh dia puasa 7 tahun berturut-turut dulu dan memahami kandungan AlQuran sepenuhnya.

Tuesday, April 24, 2012

Restoran Hadramawt Palace

Restoran Hadramawt Palace


Tadi aku bersama rakan perniagaan pergi Grand Dorsett Subang Jaya sebab ada meeting dengan Tokoh Koperat berbangsa India berusia 38 tahun. Dulu dia ni susah tapi sekarang dah meletup perniagaannya. Nak masuk first board lagi company dia tu..Tahniah Bro Thanabalan! Yang aku respect kat dia sebab dia jenis 'kenang budi' orang. Falsafah hidup/perniagaan dia senang jer, 'Jangan langgar tembok'. Nantilah aku story panjang tentang perniagaan dan rahsia bagaimana dia berjaya.

Lobi Hotel

Sebelum jumpa dia aku meeting dulu dengan sahabat aku. Dia suka menolong kengkawannya yang susah. Sepanjang aku kenal dengan dia aku perhatikan rezekinya sentiasa murah. Mungkin kerana sifatnya yang pemurah dan suka menolong orang. Belum pernah dia menyakiti hati dengan kata-kata mahupun perkataan. Paling aku suka bila ber'sms' dengan dia. Dia pandai mengolah bahasa dan aku pasti gembira dan tertawa setiap sms yang dihantar. Pendek kata aku belum pernah jumpa satu makhluk pun dalam dunia ini yang menghantar sms begitu waima seorang awekz. Best giler wa cakap lu. Walaupun mukanya tak hensem serta buncit tapi budi bahasanya sangat tinggi serta merendah diri.


Antara sms dari sahabat aku yang x berapa nak hensem tapi cute terlampau.

Sebaik saja aku sampai dia pun sambut aku diLobi Hotel bersama abang angkat aku berstatus Datuk yang sangat 'low profile' dan seorang lagi rakan yang sentiasa memakai 'kot' kemana pun dia pergi waima ke janda baik. Abang angkat aku ni satu tika dulu boleh di ibaratkan sebagai jurulatih dalam UMNO semasa zaman Mahathir. Orangnya sangat baik dan suka buat lawak. Tapi yang tak beshnya masa meeting dia suka tidur. Macam citer P.Ramlee dalam filem Masam Masam Manis.

Pendekkan cerita, seperti biasa setiap kali aku jumpa sahabat aku ni dia akan 'open table'. Jangan harap aku boleh bayar. Mungkin ini adalah salah satu pantang dalam prinsip hidup dia. Entahlah!

Aku pun amiklah nasi beriyani gam kat ruang cafe aroma (klik) dengan rendang kambing serta ayam. Minta maaflah banyak...bila aku suap saja ke mulut rasa nak terkeluar balik. Rasanya langsung tak sedap. Sumpah tak sedap! Untuk menjaga hati semua aku pun bedal lah juga lima enam sudu. Memang tobat aku tak makan lauk tu lagi!

Walaubagaimanapun kakitangan dari pintu masuk sampailah kat ruang makan murah dengan senyuman dan bilik airnya sangat bersih dan harum.

Selepas habis mesyuarat kami berempat pergi makan kat Restoran Hadramawt Palace kat 251, Jalan Bukit Bintang.

Satu famili dan kengkawan tau makanan kegemaran aku yang paling aku suka adalah daging kambing dan aku mesti makan sekurang2nya seminggu 2 kali. Alhamdulillah sejak puluhan tahun aku makan daging ni tak pernah lagi aku kena darah tinggi atau apa-apa penyakit selain sakit gigi 3 bulan sekali atau selsema setahun 3 atau 4 kali atau jumpa doktor hampir 2 tahun sekali kerana demam. Besok lusa tak taulah tapi sekarang ni kesihatan tubuh badan aku alhamdulillah tip top lagi dan paling penting masih boleh angkat 2 biji kelapa atau tuala basah..hu hu..

Banyak-banyak daging kambing nasi beriyani yang paling sedap rasanya selain mak aku adalah daging kambing nasi mandy tempat ni. Ya Allah sedapnya aku makan tadi! Nyum...


Amjad Alaosag
Seorang budak Palestin datang mencari rezeki di bumi Malaysia dari seorang waiter dinaikkan pangkat menjadi manager. Mungkin sifatnya yang rajin, jujur dan amanah serta rajin berdoa menjadikan pintu rezekinya terbuka luas sebagai seorang musafir di negara orang.

Pengurusnya Taha Abdul Malik (kanan) dan Amjad Alaosag. Kekadang aku pelik tengok dari boss sampailah kekakitangan bawahan wadi Hadramawt ni, kalau amik gambar mesti tunjuk tangan camtu!

Satu lagi aku nak story, kita ni kebanyakkannya asal dari pendatang haram. Tak percaya? Datuk nenek korang asal dari mana? Kalau atok korang dari indonesia, atok aku plak dari Yaman Selatan (Hadramawt). Tapi kita semua telah dihalalkan....Orang Asli tidak termasuk dalam isu ini


Macam besh jer tapi aku tak makan sebab aku suka air fayapa

Salah satu amalan aku setiap kali lepas makan daging kambing aku akan minum air limau. Tapi di restoran ini aku amik air fayapa!

Entah kenapa nasib aku baik hari ini, Si Amjad Alaosag tak nak terima duit aku... Dia mengigau ke apa?

Adnan Sempit 2, Wadi Hadramawt & Taj Hadramawt?
KFC Bandar Baru Ampang VS KFC Jalan Raja Laut
Satay dia sedap tahap cipan. Memang sedap siot!

Monday, April 23, 2012

10 Tahun Goyang-Goyang Akhirnya...

10 Tahun Goyang-Goyang Akhirnya..

Dato' Seri Haji Mohd Shafie bin Haji Apdal
Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Malaysia
Kerusi sudah goyang...Kenapa pegang benda tu?

video
layan lagu ni dulu sambil renung dalam-dalam gambar mereka

Zahida...10 tahun satu jangkamasa yang lama bersama denganya. Anda yang memilih jalan ini. Kita tidak dapat matahari dan bulan dalam satu waktu yang sama.

Artikel goyang-goyang
Zahida Rafik terkedu
Shafie nafi beri Zahida ‘wang begitu banyak’
Shafie Apdal Nafi Beri RM1.5 Juta Kepada Zahida Rafik
Akaun Twitter Zahida Rafik 'Panas' Dengan Sindiran

Selalunya yang 'disimpan/bela' akan 'melopong' akhirnya kerana terpaksa menjaga 'kedudukan' melainkan kalau 'mamat' tu ada telur tak takut bini macam Bung Mokhtar

Zizie Ezette, Aku tabik spring kat laki hang Datuk Bung Moktar Radin tak takut dengan bini dan berterus terang. Tak kiralah jadi isteri nombor berapa pun janji dia berani berkata benar. "Seek The Truth". Bini 'mamat' tu pun juga control beberapa 'portfolio' kementerian tu. Tak gitu Datinn...Cipet punyer perempuan....Jangan kacaulah tugas suami kat kementerian tu! Lu punya pasal kerana monogami nama laki lu rosak! Jangan akhiri hidup ini menjadi hina kerana cuba melanggar ketentuanNYA seperti yang tercatat dalam sejarah lampau..

Sunday, April 22, 2012

Zainal Abidin Awang Kechik (Part 1)

Zainal Abidin Awang Kechik (Part 1)

"Mr Goreng"
Kenapalah orang dalam UMNO boleh simpan orang macam "Mr Goreng" ni?
Dato Zainal? Paler Jubo hang! Bila dan saper yang bagi title Dato? Jumaat lepas (20-4-2012) janji nak pergi sama dengan mamat tu, tau-tau pergi dengan orang lain. Cipet punyer perangai!
Berapakah nilai satu beg yang Robert beri tu. kalau nak goreng pun agak-agak arr..takkan dengan member rapat sendiri pun ko goreng. Goreng pakai minyak sapi lagi tuu..

Aku tiada sebarang sebarang kepentingan dalam isu korang berdua tapi tak baik tipu orang bro. Orang datang dari jauh minta tolong dengan aku sebab ko 'goreng' dia!

Jam tangan setiap satu bernilai ratusan ribu tu berapa banyak ko ada dalam simpanan dan dari sumber mana ko rembat?

Farihin Abdul Fattah
Mantan pengurus Kumpulan Raihan
Farihin juger pernah kena 'goreng' dengan SiLahabau Zainal!

MMP (Mulut macam Poen)
Dato', sekadar bertanya dan tolong jawab dengan jujur, kenapa SiLahabau Zainal tu boleh dapat sticker kereta & Pas Jabatan Perdana Menteri? Ini baru soalan saya yang pertama....

Tuhan tu maha kaya, dia beri pelbagai maklumat satu persatu melalui orang perseorangan, email dan pelbagai sumber kepincangan 7 spesis tu selepas "Ramalan Mimpiku 33".

Lepas ni saper...entahlah...

bersambung

Zainal Abidin Awang Kechik (Part 2)

Friday, April 20, 2012

Perempuan benci lelaki ego? (Part 1)

Perempuan Benci Lelaki Ego? (Part 1)

Aku berimiginasi bagaimanakah cara mengambil hati isteri!

Memandangkan sifat aku dan juga spesis lelaki yang lain di seluruh planet boleh dikatakan rata-ratanya bersifat ego. Sifat ini yang buat kaum hawa selalu tsunami pada kita semua.

Mungkin imiginasi aku ini korang praktikkan dan beri maklum balas balik. Kalau ianya berjaya, kita minta “Berjaya Group” beri surat penghargaan.

Disini aku kongsi dengan korang semua maklumat dari imiginasi, sumber internet, dan pengalaman sendiri.

1. Lelaki jarang mengambil berat tentang perasaan wanita.
Cuba teori ini, kalau nampak dia penat, tawarkan khidmat urut padanya. Pelbagai jawapan yang bakal diterima seperti ‘naper u ni, buang tebiatke’, “ngadalah tu”, “eleh”, “yekeni” dan pelbagai jawapan sinis namun dalam hati mereka saper yang tahu. Mungkin happy giler macam budak2 dapat cekelat. Urutlah mereka dengan kasih sayang dan bersungguh-sungguh tempat yang lenguh. Kalau tersalah urut tempat yang tak sepatutnya katakanlah…”abang sayang kat u taw…”

2. Cara minta pertolongan dari Isteri
Kalau nak minta tolong apa2 saja pertolongan dari isteri, contohnya minta tolong vacumkan carpet dalam kereta. Katakan padanya..”Sayang…tolong abang sekejap boleh tak? Sekejap jer…” kalau dia jawab..”Apadia?” tak kiralah mood dia ok ke tidak masa tu yang penting dia respon balik.

“Nanti abang tolong balik sidaikan baju pastu siap lipat sekali ek.”

3. Awek Cun depan kita
Entah kenapa bila jalan sorang-sorang tak pulak Nampak awek cun tapi bila keluar dengan isteri banyak pula awekz-awekz ‘terbaek diladang’ berada sekeliling orbit pemandangan mata. Masa ni kalau korang perasan, pasangan korang akan akan mula ‘goyang’. Mata mereka akan mula memandang mata kita, takper, saat ini adalah paling baik untuk menggilap bakat lakonan sendiri yang sedia ada selama ini yang korang tak sedar. Cepat-cepat peluk dengan erat tubuhnya dan katakan dengan nada manja tapi tegas.

“Sayang, don’t worry. Youlah yang paling cantik antara semua dan nama u sentiasa terpeta dihati I”

Walaupun hakikatnya berpeluh satu badan melihat keindahan ciptaan tuhan namun…

“Anak didahulukan Hati Isteri Diutamakan”

Bersambung